03 مهر 1402
99

محمد عسگری، کارگردان فیلم سینمایی «اتاقک گلی» معتقد است که دفاع مقدس یک آهنربای بسیار قوی است و در آن سوژه‌های ناب بسیاری برای سینماگران وجود دارد. وی معتقد است فروش بالای فیلم‌های کمدی چیزی نیست که مسئولین سینمایی بخواهند به آن ببالند.

واکنش فیلمساز دفاع مقدس به کمدی‌های پرفروش |  بخل و حسادتی ندارم اما خیلی به خودتان نبالید ...

به گزارش همشهری آنلاین، محمد عسگری، کارگردان جوان سینما که سال گذشته با فیلم سینمایی «اتاقک گلی» در جشنواره فجر حضور داشت، درباره تجربه فیلمسازی با محور دفاع مقدس گفت: به نظرم سخت‌ترین گونه‌ای که می‌توان در سینمای ایران تجربه کرد، سینمای دفاع مقدس است؛ به ویژه از حیث حجم پروداکشن، لوازم و ادواتی که برای ساخت آثار دفاع مقدسی نیاز است. به هرحال سال‌ها از جنگ تحمیلی گذشته و بسیاری از ادوات جنگی، مستهلک شده‌اند و یا به سادگی امکان دسترسی به آنها وجود ندارد.

این فیلمساز ادامه داد: بخش دیگری از سختی‌های فیلمسازی در عرصه دفاع مقدس، ناشی از این است که شما به عنوان کارگردان، باید زمان گذشته را به تصویر بکشید؛ به‌ویژه اگر بخواهید در شهر فیلم بسازید، باید همه چیز را دست‌کم به سی سال قبل بازگردانید؛ از لوکیشن گرفته تا هر عنصر بصری که قرار است در فیلم به نمایش درآید و این کار آسانی نیست.  

عسگری بیان کرد: قسمت دیگری از سختی‌های فعالیت در این فضا به کمیت بالای هنروران مربوط می‌شود. از سوی دیگر به دلیل حجم وسیع تولیداتی که در دهه ۶۰ و ۷۰ با محوریت دفاع مقدس ساخته شده‌اند و متاسفانه برخی از آنها هم از کیفیت و استانداردهای لازم برخوردار نبوده‌اند، نوعی دلزدگی نسبت به این نوع سینما نزد طیفی از مخاطبان وجود دارد. بنابراین لازم است که فیلمسازی در حوزه دفاع مقدس با سوژه‌های نو، بداعت در فیلم‌نامه و نیز تازگی در فرم و اجرا همراه شود.

واکنش فیلمساز دفاع مقدس به کمدی‌های پرفروش |  بخل و حسادتی ندارم اما خیلی به خودتان نبالید...
نمایی از فیلم «اتاقک گلی»  

کارگردان فیلم سینمایی «اتاقک گلی» ضمن تاکید بر لزوم حمایت دولت و سایر نهادهای متولی از سینمای دفاع مقدس گفت: دولت یا هر نهاد و سازمان دیگری که وظیفه‌ای در قبال سینما دارد، باید حمایت از تولید آثار دفاع مقدسی را در اولویت کار خود بگذارد؛ چراکه سوژه‌های بسیار بدیع و جذابی در این حوزه وجود دارد. اگر دولت بتواند به گونه‌ای ریل‌گذاری و فضا را فراهم کند که مخاطب فیلم‌های غیرکمدی افزایش یابد و این قسم فیلم‌ها نیز بتوانند فروش لازم را در گیشه به دست بیاورند، در آن صورت می‌توان امیدوار بود که شرایط متفاوتی بر این حوزه حاکم شود.

او تصریح کرد: من هیچ‌گونه تنگ‌نظری، بخل و حسادتی نسبت به فروش فیلم‌های کمدی ندارم و امیدوارم این قبیل فیلم‌ها همواره بفروشند اما فروش بالای فیلم‌های کمدی چیزی نیست که مسئولین سینمایی ما بخواهند به آن ببالند.

عسگری در بخش دیگری از سخنان خود، مطرح کرد: گفتن برخی حرف‌ها مثل بسیاری از حرف‌هایی که به شکل نادرستی مطرح شده است، تلقی شعارزدگی را به اذهان عمومی متبادر می‌سازد اما برای من، خانواده شهدا قابل احترام‌اند، کسی که در چهار ماهگی پدرش را از دست داده، به شدت قابل احترام و تصور لحظه‌ای جای این عزیزان بودن هم دشوار است. از این‌رو باور دارم که ما هرکاری برای خانواده‌های شهدا و ایثارگران انجام دهیم، کم است.
این کارگردان سینما یادآور شد: دفاع مقدس یک آهنربای بسیار قوی است که شما را جذب خود می‌کند و نمی‌توانید از آن بگریزید. حتی اگر خودت هم بخواهی از آن بگریزی باز دوباره به آن بازمی‌گردی. البته گفتن این حرف‌ها شاید به مزاج عده‌ای چندان خوش نیاید اما برای من اهمیتی ندارد.

او اضافه کرد: سوژه‌های ناب بسیاری در حوزه دفاع مقدس وجود دارد که سینماگران ما می‌توانند آنها را به تصویر بکشند. از این‌رو من به دوستان سینماگر پیشنهاد می‌دهم و از آنها خواهش می‌کنم که نسبت به این حوزه توجه و نگاه ویژه‌ای داشته باشند. حتی می‌توان نگاهی اجتماعی به سوژه‌های پساجنگ داشت؛ نگاهی که شامل قدردانی از مجاهدت‌های خانواده‌ شهدا و ایثارگران باشد.

عسگری در بخش پایانی اظهارات خود خاطرنشان کرد: رزمندگان ما مجاهدانه جان خود را برای حفظ این آب و خاک فدا کردند تا ما اکنون با خیال راحت بتوانیم فیلم بسازیم. فکر کردن به کسی که پدرش را در شش ماهگی از دست داده و سختی‌های بسیاری را تحمل کرده، تمام سختی‌هایی که در مسیر ساخت آثار دفاع مقدس وجود دارد را از بین می‌برد. وقتی به سختی‌هایی که این عزیزان متحمل شده‌اند، فکر می‌کنید، می‌بینید که سختی شما در مقابل سختی‌های آنها هیچ است. من از همه سینماگران دغدغه‌مند می‌خواهم که در این فضا قدم بگذارند و سینمای دفاع مقدس را تجربه کنند.


https://gorganema.ir